środa, 23 lutego 2011

ПРОЙШОВ РІК...



В річницю смерті 
Бл. П. Пані Дарії Шумади, 
учні нашої школи вшанували пам‘ять  
нашої Дорогої Вчительки, яка передчасно відійшла у вічність...

Блаженної пам‘яті Пані Дарія Шумада з дому Вербовська, народилася 20 травня 1959 року в селі Яроцін неподалік П‘єнєнжна, де оселилися Її батьки після виселення. Дитячі роки, разом з молодшим братом Романом провела на батьківській господарці. Середню школу закінчила в Бартошицях. Змалку проявляла непересічні здібності до різноманітних пластичних робіт. Особливо любила шити, вишивати, танцювати і писати писанки. Ці здібності вирішили Її професійний шлях. Доки стала вчителькою кравецтва, мала художні виставки в Ельблонзькій галереї. Брала участь у багатьох конкурсах писанок, в яких часто здобувала перші місця. Про Її неабияку обдарованість засвідчують високі оцінки у рецензіях гданських професорів Академії мистецтв.

         У 1987 р вийшла заміж за Богдана Шумаду і переїхала до Перемишля, де оселилася вже напостійно. Тут народилися сини – Ярослав, Григорій – згодом учні нашої Перемиської Шашкевичівки. Пані Дарія мужньо і відповідально виховувала хлопців – близько Церкви, школи і свого середовища. Попри нелегкі умови життя, у Неї було велике бажання розвитку своїх здібностей. Наполегливо працювала і вдосконалювала свої кваліфікації. Вже як досвідчена вчителька з багатолітнім стажем, здобула вищу педагогічну освіту в Ряшівському університеті. Пані Дарія вчитевлювала також у Перемиській Шашкевичівці. Досконало пам‘ятають Її учні нашої школи, яким приділяла багато уваги, зацікавлення, часу, а перш за все серця. Попри невеличку кількість годин малювання, що за планом – майже завжди можна було зустріти Її у школі. Всім подобалися святкові декорації на коридорах – завжди дуже ретельно і естетично підготовані.

        Окремий і напевно дуже важливий розділ життя покійної п. Дарії це боротьба з хворобою. Хоча багатомісячне лікування в кількох онкологічних лікарнях не принесло очікуваних результатів то сама п. Дарія в цьому часі дала всім прекрасне свідоцтво змирення з Божою волею. Попри фізичне терпіння, ніколи не дорікала, не скаржилася... Відійшла у вічність передчасно 22 лютого 2010 року в присутності чоловіка і синів. 

Вічна Вам пам‘ять Пані Даріє...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz